CY-CY Laserbehandlingar

BEHANDLINGAR

Tatueringsborttagning

Laserns pulser tränger ner till tatueringens färg-pigment, som klyvs i så små partiklar att kroppens immunförsvar klarar av att transportera bort dem. Maskinen jobbar med fyra olika våglängder, vilket gör att den bearbetar hela spektrumet av tatueringsfärger. Det går även bra att bara matta ner en tatuering om du är ute efter att göra en sk. cover-up.

Exakt hur många behandlingar som behövs för att helt ta bort en tatuering är väldigt svårt att säga. Här spelar flera faktorer in, färg, hur djupt eller ytligt ligger tatueringen, linjer/skarpa konturer tar mer tid än skuggningar. För en gammal tatuering har kroppen redan transporterat bort och flyttat runt de färgpigment som är tillräckligt små, medan en ny har kvar mycket mer pigment. Även kroppens läkningsförmåga och reaktion på behandlingen kan påverka. För att helt få bort din tatuering så räkna med mellan 4 och 10 behandlingar, vill du bara matta ner den något för att göra en ny över, så 1-4. Det ska gå absolut minst 8 veckor mellan behandlingarna, men för att få bästa slutresultatet, utan risk för sk. ghosting-image, är det 12 veckor emellan.

Att behandla en tatuering är inte smärtfritt, hur ont det gör, skiljer från person till person, placering gör också sitt till. Det tar inte lång tid och direkt efteråt kyls det aktuella området ordentligt och ett vårdande serum stryks på som du även får med dig hem. Om du vill kan du applicera en bedövande kräm Emla eller Tapin, finns på apotek, 1.5-2h före behandlingen, täck gärna med plastfolie. För att få en uppfattning om hur det känns för dig, kan vi göra ett test-skott under konsultationen.

Hollywoodbehandling och carbon-peeling

Hudföryngrande skönhetsbehandling, bäst resultat nås när de kombineras. Inleds med att en kräm bestående av aktivt kol, noggrant masseras in i huden, som sedan får torka i ca. 10 minuter. Därefter arbetar man med Genesislasern i tre omgångar över ansiktet. Den här fasen är uppvärmanade, porerna öppnas och kolet kan tränga in ordentligt, kollagen produktionen stimuleras. Sist görs själva peelingen, med Nd: YAG lasern, som spränger bort kolpartiklarna, porerna rensas på talg, stora porer kan minskas, får bort ytliga döda hudceller, reducerar fina linjer och pigmentfläckar, huden blir ljusare. Du får en len, fastare hy som är renare och har en fin lyster.

Om du är ute efter en snabb uppfräschning går det utmärkt att bara göra peelingen som tar ca. 20 minuter, du kommer känna och se en märkbar skillnad på före och efter ändå.

Aknebehandling

Med hjälp av lasern arbetas värme in huden för att öppna porerna och krympa de oljeproducerande talgkörtlarna, huden blir mindre fet, man får bort aknebakterierna och minskar risken för nya akne-utbrott.

Pigmentförändringar

Behandlingen är väldigt lik att ta bort tatueringar, lasern finfördelar samlingen av pigment så att immunförsvaret kan transportera bort det. Många släta, bruna och mörka pigmentfläckar kan behandlas, som t.ex. åldersfläckar, Cafe Au Lait fläckar och solfläckar.

Före och efter behandling

Innan en laserbehandling på en tatuering, är det viktigt att du inte vistats i direkt solljus/solar solarium minst ett par veckor innan, huden får inte vara solskadad, kännas varm. Du får inte heller använda brun utan sol eller spray-tan en månad innan, det är p.g.a. att partiklarna som gör att huden blir brun, i den typen av produkter, behåller värmen från lasern och det finns risk för brännskador. Behandlingen utförs ej om du är sjuk, har en pågående infektion i kroppen, hudsjukdom, sår, utslag eller eksem i området. Du får inte vara gravid eller amma, äta medicin som är blodförtunnande, gör dig ljuskänslig samt påverkar immunförsvaret. Borttagning av kosmetisk tatering, bryn, eyeliner, läppar utförs inte. Tatuering närmare ögat än 2.5 cm kan ej behandlas. De sista 24h innan ska du undvika fet kräm och olja på området, som ska vara nyrakat om du har mycket/mörk behåring, vid besöket.

Direkt efter att ha lasrat en tatuering, är det viktigt att området kyls ner ordentligt, samt smörjs in med återfuktande och anti-inflamatoriskt serum. Du får med en förpackning hem, för fortsatt eftervård, och det är viktigt med kylning under ytterligare ett par – tre dagar, så länge huden fortsätter att bli varm. Uppstår det blåsor, låt dem vara och läka ut av sig själv, för att inte riskera inflammation, pilla inte på eventuella skorpor för att undvika ärrbildning. Avstå från att bada bastu, träna och åtsittande/skavande kläder under några dagar. Undvik direkt sol i minst fyra veckor, använd hög solskyddsfaktor på området, när det läkt efter ev. blåsor.

Innan övriga laserbehandlingar gäller samma som för tatueringar. Efteråt behövs ingen kylning, men var försiktig med att sola ett par veckor och använd hög solskyddsfaktor.